Comunicat de les 6 federacions d’AMPA pels casos de “balena blava”

Des de les 6 federacions d’AMPA’s de Catalunya volem fer un seriós crit d’alerta davant dels cassos que estan apareixent els darrers dies d’adolescents a causa de l’anomenada “Balena Blava“.
La “Balena Blava” no és un joc, és un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi.

El mes de febrer les 6 federacions d’ampa’s catalanes varem posar en marxa la campanya de #ciberassetjamentzero per combatre el ciberbullying, ja que els mòbils i les xarxes socials donen ales, facilitats, anonimat i permanència a l’assetjament. I amplifiquen enormement les seves conseqüències.

Els pares i les mares hem de saber estar a prop dels nostres fills, per tal de detectar a temps qualsevol situació anòmala: bullying, aïllament, alteracions, etc. Cal parlar, escoltar, comprendre, mirar, crear ponts i espais de diàleg amb els fills.

Davant de qualsevol indici de ciberassetjament per “Balena Blava” cal denunciar el cas als Mossos d’Esquadra, al telèfon > 112. La inducció al suïcidi és un delicte.

I sempre que hi hagi símptomes de que els nostres fills i filles no estan bé, pateixen alteracions de conducta, per petites que siguin, o observem coses estranyes, cal trucar al 061, CatSalutRespon.

Quant a AFA Institut Sant Quirze

Associació de Famílies d'Alumnes de l'Institut de Sant Quirze del Vallès
Aquesta entrada ha esta publicada en AFA, Alumnes, Informació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *