Normativa sobre l’ús del mòbil a l’institut de Sant Quirze

NORMATIVA DE L’ÚS DEL MÒBIL

Els alumnes NO PODEN DUR EL MÒBIL VISIBLE NI EL PODEN FER SERVIR dins del recinte de l’institut durant l’horari lectiu.

Només es podrà usar el mòbil en les tres circumstàncies següents:

1.- Amb l’autorització i supervisió del professor/a per realitzar determinades activitats dins l’aula.

2.- Al pati a l’hora de l’esbarjo.

3.- El dies de pluja, si els alumnes no poden sortir de l’edifici, es tolerarà l’ús del mòbil d’11 a 11’30.

Per tant, tret que es doni una d’aquestes tres circumstàncies, el mòbil NO ha d’estar MAI VISIBLE, ha d’estar apagat o en modus avió (és a dir, sense connexió a internet) dins de la motxilla i no a les butxaques de la roba que es porti. Així doncs, cal insistir que NO es pot mirar, consultar o fer servir  el mòbil quan es produeixen canvis de classe ni quan els alumnes van al gimnàs o canvien d’aula i transiten pels passadissos.

Tampoc no es pot fer servir el mòbil en una activitat de l’institut encara que es realitzi fora del centre. El professorat encarregat de l’activitat vetllarà pel compliment correcte i, en cada cas, informarà els alumnes de les circumstàncies excepcionals en què poden usar el mòbil.

Si s’incompleix aquesta norma, qualsevol professor/a  podrà requisar el mòbil, fet que es comptabilitzarà com a “incidència de mòbil”. El mòbil requisat  es lliurarà a Cap d’Estudis i no es retornarà fins al final de la jornada lectiva o de l’activitat que es realitzi fora del centre, si és el cas.

Si un alumne/a es nega a donar el mòbil al professor/a, s’informarà del fet al Cap d’Estudis o a qualsevol membre de la Junta directiva que penalitzaran la falta com una doble “incidència de mòbil”.

 

Les “incidències de mòbil” es comptabilitzaran per evitar la reiteració d’aquesta falta; de tal manera, a la tercera incidència s’aplicarà una sanció que s’acordarà amb els pares (un dia d’expulsió a casa, venir una tarda a l’institut a fer treball de neteja, etc). Mentre que l’acumulació de sancions suposarà una falta MOLT GREU.

Els pares seran puntualment  informats de les “incidències de mòbil” amb un correu electrònic.

NORMATIVA DE LA REPARACIÓ D’ORDINADORS

Recordarem, com a norma general, que els ordinadors han de venir carregats de casa.

Tot i que la responsabilitat del bon funcionament dels ordinadors és, en primera instància, de l’alumne/a i de les famílies, el centre es presta a fer-ne un petit manteniment reparant alguns desperfectes habituals.

Al centre, no es repararan  ordinadors que siguin diferents dels que el centre proposa.

El lliurament o la recollida d’ordinadors que s’hagin hagut de reparar es farà NOMÉS a l’hora de l’esbarjo, per tant, cap alumne/a no podrà sortir de classe ni transitar pels passadissos en els canvis de classe per portar l’ordinador a reparar.

Les famílies rebran una notificació que l’ordinador s’ha dut a reparar, però no s’especificarà el motiu de la reparació. En cas que un mateix ordinador s’hagi hagut de reparar diverses vegades, s’avisarà l’alumne/a i la família que no es repararà més.

També es farà, de tant en tant, una revisió dels ordinadors per tal de comprovar que no tenen instal·lats programes de jocs o altres que no tinguin contingut educatiu, perquè hem de recordar en tot moment que l’ordinador a l’aula forma part del material escolar.

 

Hem considerat adient que estiguéssiu assabentats d’aquests canvis abans de l’inici del curs i us agraïm d’avançada la vostra col·laboració perquè són normes que creiem necessàries i el seu èxit requereix la bona entesa entre el centre i les famílies.

Atentament,

L’Equip Directiu.

Institut Sant Quirze del Vallès

Quant a AFA Institut Sant Quirze

Associació de Famílies d'Alumnes de l'Institut de Sant Quirze del Vallès
Aquesta entrada ha esta publicada en Alumnes, Informació, Institut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *