L’Ajuntament organitza una sèrie de tallers per a les famílies amb fills i filles adolescents

Aquesta és la informació que ha publicat l’Ajuntament.

L’Ajuntament posa en marxa el projecte “Creixem en família”, un espai d’acompanyament per a famílies des d’on s’aborden els temes que més preocupen sobre l’educació i l’acompanyament dels fills i filles adolescents. Es tracta de vuit sessions, organitzades des del Servei de Joventut de l’Ajuntament, en col·laboració amb professionals de diferents àmbits i administracions, emmarcades en les actuacions del Pla Educatiu Local. 
La primera sessió tindrà lloc el proper 29 d’abril i les següents s’allargaran fins al 17 de juny, cada dijous. En aquestes, es comparteixen neguits, estratègies, reflexions, informació i suport sobre els temes següents: 

  • 29 d’abril: Estimar i educar a l’adolescència: afecte, autoritat i autonomia
  • 6 de maig: Conviure amb un adolescent: superació dels conflictes i responsabilitats familiars
  • 13 de maig: Inquietuds adolescents i factors de protecció: com acompanyar els malestars adolescents.
  • 20 de maig: Noves tecnologies: seguretat a internet i identitat digital.
  • 27 de maig: L’escola, formació obligatòria i post obligatòria, tria vocacional, transicions.
  • 3 de juny: El lleure a l’adolescència, el lleure en família. Camí cap a l’emancipació.
  • 10 de juny: L’afectivitat i la sexualitat a d’adolescència: primeres relacions, identitat sexual.
  • 17 de juny: Parlem de drogues i addiccions.

Totes les sessions estan dinamitzades per l’educadora de medi obert i agents del municipi que treballen en cada àrea de coneixement.  Les persones participants han d’assistir a un mínim de sis sessions per garantir la dinàmica de treball del grup de pares i mares. Tot i així, es contempla la possibilitat que si alguna persona està interessada en algunes sessions concretes ho pugui fer.  Les trobades tenen lloc a la sala Muriel Casals del Casal Serra de Galliners. Si durant les primeres setmanes del taller queden places lliures, s’hi podran inscriure nous participants. Informació i inscripcions en aquest enllaç.

Quant a AFA Institut Sant Quirze

Associació de Famílies d'Alumnes de l'Institut de Sant Quirze del Vallès
Aquesta entrada ha esta publicada en Sant Quirze. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *