Nova zona de pícnic gràcies a la inversió de l’AFA

El pati de l’Institut Sant Quirze compta des de fa algunes setmanes amb una nova zona de pícnic que permetrà millorar les estones d’esbarjo de l’alumnat, així com la realització de classes acadèmiques a l’aire lliure en els mesos en què la climatologia ho permeti.

Les obres d’adaptació de la zona de pícnic van començar a principis de setembre amb la preparació del terreny, la construcció de murs d’obra i dels fonaments on s’han instal·lat posteriorment les taules de pícnic i els bancs de fusta, i l’enjardinament amb noves plantes.

La millora del pati s’ha dut a terme en el marc del projecte Aula Ambiental del centre, i ha comptat amb el suport de l’AFA Ins Sant Quirze, que hi ha aportat 10.000 euros. A través del procés de pressupostos participatius, l’alumnat havia expressat amb anterioritat la necessitat de disposar de més taules, bancs i papereres ubicades en una zona amb ombra. Durant les darreres setmanes, els alumnes de 4rt d’ESO encarregats del Servei Comunitari han acabat de condicionar l’espai, instal·lar el sistema de reg i de drenatge, així com fer l’enjardinament i manteniment dels nous arbres i plantes.

La nova zona compta amb 6 taules de pícnic i bancs de fusta amb capacitat per a 120 persones. L’habilitació d’una zona d’ombra sostenible permetrà gaudir de llum durant els mesos de tardor i sol, així com d’ombra durant els mesos de més calor a la primavera. La iniciativa, coordinada per la direcció del centre, ha comptat amb el suport del professorat.

L’objectiu és que els i les alumnes puguin seure a la zona per esmorzar i xerrar durant les hores d’esbarjo, i que l’espai esdevingui una aula exterior per fer classe en els dies de més calor de la primavera i tardor, un tipus de sessions que ha donat molt bon resultat des de que es comencessin a fer classes a l’aire lliure amb motiu de la pandèmia de Covid.

Quant a AFA Institut Sant Quirze

Associació de Famílies d'Alumnes de l'Institut de Sant Quirze del Vallès
Aquesta entrada s'ha publicat dins de AFA i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *