Tractant els exploradors reprimits

La xerrada del psicòleg i educador Jaume Funes a l’institut de Sant Quirze ha estat un èxit d’assistents i molt suggeridora per a tots els pares i mares que l’han escoltat.

Amb més de 40 anys de treballar amb els adolescents a l’espatlla, Jaume Funes ha donat algunes de les idees que ens poden permetre millorar el punt de vista que com a pares tenim dels nostres fills adolescents.

Destacant alguns dels conceptes que surten en el seu darrer llibre “Estima’m quan menys ho mereixi… perquè és quan més ho necessito” ha remarcat que és bo que els adolescents es trobin amb joves de diferents nivell cultural i social perquè això els fa veure i comparar esquemes. En això ha volgut treure també la por a que “espatllin” el teu fill o que ens angoixi no ser prou bons pares.

Ha destacat que el conflicte amb els adolescents és inevitable, que als joves els referma i que el busquen. Es tractaria de trobar maneres de canalitzar-lo i pactar, una i mil vegades, per arribar a acords.

De la llarga estona que ha estat parlant sobre l’educació d’adolescents, ha destacat dues idees clares, que cal conservar la paciència i que s’ha alimentar l’esperança que amb allò que els hem donat sabran sortir-se’n.

Ha definit els adolescents com exploradors sense por a res però reprimits per uns pares que volen evitar que tinguin cap problema.

El seu últim llibre porta més de 10.000 exemplars venuts en català i avui mateix es presentava la versió en castellà. També hi ha prevista edicions en portuguès, alemany, anglès i rus.

Quant a AFA Institut Sant Quirze

Associació de Famílies d'Alumnes de l'Institut de Sant Quirze del Vallès
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *